Do góry

Dania główne Przepis na:

Muszelki z warzywami

Muszelki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Muszelki z warzywami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaronowe muszelki ugotuj w osolonym wrzątku wg przepisu. Odlej, ostudź. Marchewki obierz, pokrój w plastry. Blanszuj około 3 min w wodzie ze szczyptą soli. Paprykę pokrój w paseczki, pomidory na ósemki.

  2. Warzywa wymieszaj z makaronem. Olej utrzyj z musztardą, łyżką octu, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj 2 łyżki posiekanych ziół (kolendra, bazylia). Polej sałatkę. Udekoruj listkami ziół.

  3. Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń