Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Makaronowe muszelki ugotuj w osolonym wrzątku wg przepisu. Odlej, ostudź. Marchewki obierz, pokrój w plastry. Blanszuj około 3 min w wodzie ze szczyptą soli. Paprykę pokrój w paseczki, pomidory na ósemki.
Warzywa wymieszaj z makaronem. Olej utrzyj z musztardą, łyżką octu, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj 2 łyżki posiekanych ziół (kolendra, bazylia). Polej sałatkę. Udekoruj listkami ziół.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety