Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się zrobić ostatnio na kolację nadziane bagietki. Wyszły fantastyczne i wbrew pozorom nie robi się ich długo. Idealna propozycja na kolację lub przekąskę na ciepło na imprezę. :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1359
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 413
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1359
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25386
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy na patelni bez tłuszczu oczywiście. Odstawiamy do ostygnięcia. Bagietki nacinamy na środku i wydrążamy środek. Ścieramy ser, kroimy zieloną cebulkę. Całe jajka wbijamy do wysokiego naczynia i roztrzepujemy. Dodajemy boczek, ser i cebulkę, Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną "masę" przekładamy do wydrążonych bagietek, posypujemy serem dojrzewającym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut, do momentu ścięcia się jajek. Jemy na ciepło. :)