Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie wyglądające danie, ożywi i ubarwi każdy stół. Spraw niespodziankę najbliższym serwując im dynię w dyni ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Z małych dyń odkroić wierzch i usunąć nasiona. Lekko osolić środek i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 o C) na 20 min.
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na lekko rozgrzanym maśle, lekko oprószyć solą.
Gdy dynia zacznie mięknąć dodać do niej miód, orzechy i pokrojone bakalie. Gotowym farszem nadziewać dynię, podawać.