Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany filet z kurczaka

Nadziewany filet z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13735

Dodano:

Odsłon: 6062

Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na smaczne dania.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • grzyby leśne 15dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka 1 łyżka
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Wcześniej namoczone grzyby ugotować i odcedzić na sicie. Następnie przysmażyć z cebulką i przyprawami. W między czasie dokładnie rozbić filet i przyprawić go z obu stron. Farsz grzybowy nałożyć na jeden płat filetu, przełożyć drugim, spiąć wykałaczkami i posypać mąką. Smażyć na rumiano. Pod koniec smażenia podlać wodą i dusić kolejne 15 minut. Podawać z dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń