Do góry

Dania główne Przepis na:

Najlepsze siekane kotleciki drobiowe

Najlepsze siekane kotleciki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 451

Dodano:

Odsłon: 9678

Pyszna i łatwa propozycja na codzienny obiad!Kotleciki drobiowe są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych, na obiad proponuję tanią klasykę- siekane kotleciki z cebulką i serem, która zawsze się sprawdza na różne okazje a jest całkiem inna niż smażony filet w panierce. Polecam gorąco.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki startego ostrego sera żółtego np. cheddar
  • Sól himalajska do smaku
  • Świeżo mielony pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Mięso drobiowe płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę, obraną cebulę siekamy drobniutko, mieszamy w misce.
    2. Wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą himalajską, pieprzem, dodajemy mąkę pszenną i majonez oraz starty na tarce jarzynowej ser, wszystko mieszamy na jednolitą gładką masę bez grudek. Odstawić na 15 minut aby mięso naszło smakiem.
    3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju wykładamy łyżką porcje mięsa formując owalne kotleciki, smażymy z obu stron na złocisto, delikatnie przewracając tak aby się nie rozpadły.

    Podawać z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń