Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z brokułami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Składniki
Połączyć mleko z wodą, jajkiem i stopionym (ostudzonym) masłem, dodać przesianą mąkę i szczyptę soli, zmiksować. Odstawić na pół godziny.
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, ugotować na parze. Pieczarki oczyścić, pokroić, cebulę posiekać. Na oleju zeszklić cebulę, dodać boczek i grzyby, przesmażyć, odłożyć trochę. Następnie dodać brokuły, wymieszać i doprawić.
Na lekko natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki. Przekładać farszem i składać. Przed podaniem posypać odłożonym boczkiem z grzybami.
Złożone (np. w trójkąty) lub zrolowane i pokrojone w paski naleśniki możesz przełożyć do naczynia i zapiec z żółtym serem.
<strong>: ok. 60 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium