Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-05-2019
Fantazyjne naleśniki z farszem z pieczarek, udekorowane jajkiem
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier. 2. Wbijamy jajko. 3. Dolewamy wodę, mieszając żeby nie powstały nam grudki. 4. Na koniec dodajemy mleko.
5. Smażymy naleśniki.
6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
9. Naleśniki rozkładamy wykładamy farsz.
10. Przykrywamy plastrem sera.
11. Robimy kopertki.
12. Na środku każdego naleśnika robimy szklanką otwór.
13. Wbijamy po jednym jajku.
14. Zapiekamy do chwili kiedy jajka nam się siądą. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.