Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki zapiekane ze szpinakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Podane na ciasto (z olejem) miksujemy. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, a potem smażymy naleśniki. Patelni nie natłuszczamy.
Szpinak powoli rozmrażamy na małym ogniu, a następnie mieszamy z przepuszczonym przez praskę czosnkiem, jednym jajkiem i twarogiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Naleśniki smarujemy szpinakiem i rolujemy. Każdy naleśnik kroimy na trzy części i układamy ciasno obok siebie w naczyniu do zapiekania.
Zalewamy śmietaną wymieszaną ze startym żółtym serem i gałką muszkatołową. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 438 kcal. Białko: 21g. Tłuszcz: 18 g. Węglowodany: 35,5 g.Źródło: Rewia