Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnikowe tortille

Naleśnikowe tortille

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Naleśnikowe tortille"

Składniki

  • 2 jajka
  • 400 ml mleka
  • szczypta przyprawy typu vegeta
  • 20 dag mąki
  • pół pora
  • 25 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 1/2 pęczka dymki
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków bazylii
  • kilka listków sałaty
  • kilka łyżek oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka wbij do miski, zmiksuj z mlekiem, łyżką oleju i szczyptą vegety. Wsyp mąkę. Ubijaj dalej, aż otrzymasz gładkie i jednolite ciasto. Odstaw je na kilkanaście minut do zgęstnienia.

  2. Pół pora oczyść, opłucz i posiekaj w krążki. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki razem z ogonkami. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i obierz.

  3. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych pomidory pokrój w kostkę. Dymkę oczyść, posiekaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Partiami smaż naleśniki.

  4. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki, przesmaż. Dodaj posiekaną połówkę pora. Smaż, mieszając, kilka minut. Dodaj posiekane pomidory i dymkę, wymieszaj.

  5. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem. Nakładaj do naleśników i zwijaj jak tortille. Dekoruj sałatą i bazylią.

  6. czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 3,50 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń