Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe tortille"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Jajka wbij do miski, zmiksuj z mlekiem, łyżką oleju i szczyptą vegety. Wsyp mąkę. Ubijaj dalej, aż otrzymasz gładkie i jednolite ciasto. Odstaw je na kilkanaście minut do zgęstnienia.
Pół pora oczyść, opłucz i posiekaj w krążki. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki razem z ogonkami. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i obierz.
Obrane i pozbawione gniazd nasiennych pomidory pokrój w kostkę. Dymkę oczyść, posiekaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Partiami smaż naleśniki.
Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć pieczarki, przesmaż. Dodaj posiekaną połówkę pora. Smaż, mieszając, kilka minut. Dodaj posiekane pomidory i dymkę, wymieszaj.
Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem. Nakładaj do naleśników i zwijaj jak tortille. Dekoruj sałatą i bazylią.
czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety