Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 28
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 532
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 28
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 532
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Składniki
z mąki,mleka,jajek i wody gazowanej sporządzić ciasto naleśnikowe,dodać łyżkę oleju i szczyptę soli,dokładnie wymieszać i usmażyć rumiane naleśniki
jedną cebulę posiekac drobno,zeszklić na oleju,dodać drobno pokrojona paprykę i pomidory,posolić ,doprawić pieprzem i dusić do odparowania soku,na koniec dodać kilka listków bazylii
u gotowane mięso zemleć i przesmażyć razem z cebulą,posiekanym czosnkiem,doprawic solą i pieprzem na koniec dodać majeranek i posiekany lubczyk
tortownicę wysmarować masłem,wysypać tartą bułką, na dno położyć naleśnik i nałożyć farsz i tak do wyczerpania skladników,farsz nakładać na przemian
na ostatnim naleśniku ułożyć plasterki boczku i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut,pod koniec pieczenia osypać serem
taki tort świetnie smakuje z marynowaną papryką lub sałatą z sosem vinegre