Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nalewka z czarnych porzeczek z dodatkiem cynamonu i goździków. Na zimowe wieczory jak znalazł.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22229
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 166
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22229
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 166
Składniki
Owoce czyścimy ,płuczemy ,osączamy i zalewamy pomieszanym alkoholem ,dodajemy przyprawy i niestety odstawiamy na 6 tygodni do macerowania. Po tym czasie nalew zlewamy ,a owoce zasypujemy cukrem i dodajemy miód. Po tygodniu uzyskany syrop mieszamy z nalewką ,przecedzamy przez gazę i rozlewamy do butelek. Odstawiamy na pół roku.