Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13170
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5779
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7395
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13170
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5779
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7395
Składniki
Obraną aronię i listki płuczemy, przecedzamy. Zalewamy zimną wodą doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 minut od zagotowania. Pozostawiamy na 24h. Przecedzamy. Dodajemy kwasek i cukier. Należy to zagotować, ostudzić i dodać spirytus.
Dokładnie rozmieszać i przelać do butelek. Pozostawić ją na minimum 2 miesiące a potem już tylko się delektować. Oczywiście wstrząsnąć przed otwarciem.