Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra na zimowe chłodne wieczory
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 649
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5342
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17529
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 649
Składniki
Kwasek rozpuścić w odrobinie wody gazowanej. Dodać kwiaty czarnego bzu i resztę wody. Przemieszać. Zamknąć szczelnie w słoju i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie osączyć przez gazę. Dodać cukier i spirytus. Dokładnie wymieszać, aż do momentu kiedy cukier całkowicie się rozpuści. Wymieszać i przelać do wyparzonych butelek.