Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra na zimowe chłodne wieczory
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 64
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4648
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 64
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4648
Składniki
Kwasek rozpuścić w odrobinie wody gazowanej. Dodać kwiaty czarnego bzu i resztę wody. Przemieszać. Zamknąć szczelnie w słoju i odstawić na 24 godziny. Po tym czasie osączyć przez gazę. Dodać cukier i spirytus. Dokładnie wymieszać, aż do momentu kiedy cukier całkowicie się rozpuści. Wymieszać i przelać do wyparzonych butelek.