Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak lata którym można delektować się cały rok. Należy wybrać dojrzałe truskawki
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15203
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8963
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1744
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15203
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4400
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8963
Składniki
Truskawki płuczemy i obieramy z szypułek. Truskawki kroje na 4 części. Tak przygotowane truskawki umieszczamy w słoju i zasypujemy cukrem. Słój przykrywamy gazą lub ściereczką. Taki słój przetrzymujemy do dwóch dni codziennie kilka razy potrząsając. Dzięki temu truskawki puszczą sok a cukier się rozpuści.
Po dwóch dobach do słoja wlewamy wódkę. Słój zamykamy zakrętką i odstawiamy w ciemne miejsce na 2 miesiące. Od czasu do czasu można potrząsnąć słojem. Po dwóch miesiącach do słoja dajemy sok wyciśnięty z cytryny
Po dwóch miesiącach do słoja dajemy sok wyciśnięty z cytryny. Po dwóch dniach filtrujemy nalewkę przez gazę i przelewamy do butelek. Gotową nalewkę należy umieścić do ciemnego pomieszczenia na kilka miesięcy.