Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie,pyszne i proste w wykonaniu.Napoleonki zrobione są na słonych krakersach co daje nam super połączenie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14875
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31378
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14875
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1402
Składniki
Dno blaszki smarujemy odrobiną masła lub margaryny i wykładamy krakersami.Następnie do garnka wlewamy 4 szklanki mleka,wsypujemy cukier i cukier waniliowy i dodajemy masło . Wszystko mieszamy i doprowadzamy do zagotowania tak żeby masło się rozpuściło,pilnujemy żeby nam się nie przypaliło. Do miski wlewamy szklankę mleka dodajemy mąkę żółtka oraz budynie.Wszystko ubijamy mikserem bardzo dokładnie żeby nie było grudek.Wymieszaną masę wlewamy do gotującego się mleka z masłem i cukrem i gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki aby stężało.I gotowe.