Do góry

Przetwory Przepis na:

Niby-nutella z węgierek

Niby-nutella z węgierek

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 4527

Na specjalne życzenie trele-morele zamieszczam przepis na niby-nutellę z węgierek, która jest bardzo przydatna do naleśników, ciasta i deserów.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć, usunąć pestki, zemleć w maszynce przez najdrobniejsze sitko. Przełożyć do rondla /najlepiej teflonowego - nie przypali się/.

  2. Dodać cukier i wymieszać. Smażyć ok. 3 godz. na wolnym ogniu.Od czasu do czasu zamieszać. Potem dodać cukier waniliowy i kakao, starannie wymieszać i smażyć jeszcze 15 minut.Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 03 stycznia 2013 też taką robię, jedynie z tą różnicą, że jak mam słodkie śliwki to ograniczam cukier do minimum a nieraz nawet bez cukru robię :)) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 12 listopada 2012 podobny mam przepis , wychodzą bardzo dobre , teraz będę miała czym przełożyć piernik

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń