Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Butterkuchen to pularne ciasto w Niemczech. Mięciutkie, smaczne i łatwe do zrobienia. Przepis na proszku, bez drożdży.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2492
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1114
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 603
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2492
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 459
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1114
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 603
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę z proszkiem i szczyptę soli. Wymieszać na gładką masę i wlać słodką śmietankę
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Prostokątną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić równomiernie na formie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Przygotowanie polewy trwa dosłownie chwilę: masło rozpuścić w rondelku, wlać mleko, dodać cukier, zamieszać, rozpuścić i wsypać płatki migdałowe. Polewę rozprowadzić na podpieczonym cieście i wstawić do piekarnika na dalsze 10-15 minut, aż ciasto upiecze się na złoto. Można podawać z bitą śmietaną. Smacznego!