Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2008
Prosty deser.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Ugotować sos żurawinowy: 3/4 wody zagotować z żurawiną i cukrem. Gdy się zagotuje dodać mąkę rozmieszaną w reszcie zimnej wody. Zagotować, odstawić. Mleko zagotować z masłem i cukrem. Na gotujące się mleko powoli wsypywać kaszę cały czas mieszając. Gdy kasza zacznie odstawać od dna naczynia, zdjąć z ognia i połączyć masę z żółtkami. Białka jajek ubić na sztywno i delikatnie połączyć z kaszą. Gotowy budyń kłaść na sosie, dekorować pomarańczą.