Do góry

Zupy Przepis na:

niezdecydowana zupa - pomidorowa czy brokułowa?

niezdecydowana zupa - pomidorowa czy brokułowa?

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1812

Dodano:

Odsłon: 2241

brokuły - zielony zdrowy antyoksydant ale dzieci chcą pomidorową ... rozwiązanie się znalazło inspirowane właśnie tym sposobem podania w jednej już nie istniejącej meksykańskiej knajpce

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W dużym garnku gotuję umytą, obraną i pokrojoną na drobne kawałki włoszczyznę - 15 minut.
    Doprawiam pieprzem - bardzo delikatnie i rozdzielam zawartość garnka na 2 równe części do mniejszych garnków.

  2. Część brokułowa
    Dorzucam do garnka bardzo drobno pokrojonego, wcześniej umytego i obranego ziemniaka oraz dokładnie oczyszczone same różyczki brokuła.
    Gotuję 10 minut.
    Miksuję.

  3. Część pomidorowa
    Zawartość drugiego garnka gotuję również 10 minut po dodaniu przecieru i ziół.

  4. Do miseczki wlewam najpierw wagowo lżejszą zupę czyli pomidorową, a potem po ściankach wlewam zupę cięższą, gęściejszą, czyli brokułową (ziemniak powoduje lepką konsystencję, zwartą, która przesuwa lżejszą część.

    Dekoruję wylewając okrąg śmietanki i rozciągając go gdzie niegdzie wykałaczką. Danie nabrało wykwintności :) a w dodatku wszyscy byli zadowoleni bawiąc się połączeniem lub rozdzielaniem smaków na talerzu:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń