Do góry

Dania główne Przepis na:

Obiad z gruszką z grilla

Obiad z gruszką z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28002

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Obiad z gruszką z grilla"

Składniki

  • 4 kotlety schabowe z kością
  • 2 dojrzałe gruszki
  • garść malin
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki przyprawy do grilla
  • 2 łyżki keczupu
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • sól
  • pieprz
  • sos balsamico białego wina
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czas 25 min; porcja – 290 kcal, cena 5,20 zł, 4 porcje.

  2. Mięso opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Gruszki umyj, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne (nie obieraj). Maliny przebierz.

  3. Przygotuj marynatę. Utrzyj olej z przyprawą do grilla, keczupem, musztardą rosyjską oraz solą i pieprzem do smaku. Do marynaty włóż kotlety. Przemieszaj, tak by się nią pokryły. Odstaw na godzinę.

  4. Po tym czasie zamarynowane mięso ułóż na ruszcie. Grilluj z dwóch stron po 5-7 minut. Zdejmij z rusztu i trzymaj w cieple. Na grillu ułóż połówki gruszek. Skrop je delikatnie sosem balsamico i opiekaj z dwóch stron, aż zmiękną i lekko się zezłocą. Mięso podawaj z gruszkami i malinami. Skrop sosem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń