Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzi maj nie mogę się doczekać aby zrobić ogórki małosolne. Pierwsza partia 2 kg znika w mgnieniu oka. Zajadają się wszyscy w domu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Ogórki myjemy i odsączamy. Gotujemy 2 litry wody z 2 łyżkami soli. W tym czasie układamy w słoju ogórki w miarę ciasno. Dodajemy czosnek, liście laurowe, liść chrzanu, korzeń chrzanu, kwiat kopru z łodygami, liście wiśni i winogron. Kiedy woda zagotuje się ostawimy na chwilę, aby woda była dobrze gorąca, ale nie wrzątek. Po odstaniu zalewamy ogórki, aby zostały całkowicie przykryte. Zakręcamy słój i odstawiamy. Po ok. 3 dniach ogórki są gotowe.