Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzi maj nie mogę się doczekać aby zrobić ogórki małosolne. Pierwsza partia 2 kg znika w mgnieniu oka. Zajadają się wszyscy w domu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 406
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3172
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 406
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15287
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3172
Składniki
Ogórki myjemy i odsączamy. Gotujemy 2 litry wody z 2 łyżkami soli. W tym czasie układamy w słoju ogórki w miarę ciasno. Dodajemy czosnek, liście laurowe, liść chrzanu, korzeń chrzanu, kwiat kopru z łodygami, liście wiśni i winogron. Kiedy woda zagotuje się ostawimy na chwilę, aby woda była dobrze gorąca, ale nie wrzątek. Po odstaniu zalewamy ogórki, aby zostały całkowicie przykryte. Zakręcamy słój i odstawiamy. Po ok. 3 dniach ogórki są gotowe.