Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1786

Dodano: 03.07.2010

Odsłon: 15885

Kwaśno, słono, ogórkowo

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć i poobcinać końcówki, czosnek obrać i poprzekrawać na połówki, chrzan pokroić na cienkie paski.

  2. Układać ogórki warstwami przekładając koprem, czosnkiem i chrzanem.

  3. Zagotowaną osoloną i ostudzoną wodą zalać ogórki. Przykryć słój talerzykiem i poczekać 2-3 dni. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicho05 09 lipca 2010 Ogórki zalewam gorąca wodą po dobie są już do jedzenia. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 08 lipca 2010 Ogórków brak, wczoraj nastąpiło dziwne zjawisko całkowite zaćmienie znaczy zjedzenie...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 lipca 2010 przepis na czasie-można przystąpić do kiszenia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Manuela73 05 lipca 2010 Ja to najchętniej już bym je chrupała po kilku godzinach w takiej zalewie, jak zaczynają pachnieć.... uummmm. Sezon ogórkowy w pełni:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 03 lipca 2010 Ogóreczki są chrupiące i smaczne.Ja robię bez chrzanu i też są pyszne. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń