Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci, ogórki są wyborne, super nadają się na sałatki i surówki.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 74
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 223
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 99
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 478
Składniki
Wykonanie: Ogórki umyć i włożyć do woreczka do zamrażania o pojemności 2 litry. Dodać obrany i pokrojony czosnek, koper, gorczycę i chrzan z liściem. Następnie wsypać sól, potrząsnąć woreczkiem i szczelnie zamknąć. Wstawić do lodówki na 5-6 godzin. Po tym czasie woreczek pozostawić w temperaturze pokojowej na 12-24 godziny(zależy od temperatury im cieplej tym krócej)