Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w pieprzu ziołowym

Ogórki w pieprzu ziołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 250 Ocena: 1582

Dodano:

Odsłon: 789

Bardzo dobre ogórki jako dodatek do mięsa, smakują podobnie ale nie tak samo, jak pikle.

Składniki

  • 5 kg ogórków
  • 3 średnie cebule
  • 2 szk. cukru
  • 1 szk. octu
  • 1 łyżka soli
  • 1 opakowanie pieprzu ziołowego
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki obrać i pokroić w grubsze plastry.
    2. Cebulę obrać i również pokroić w piórka.
    3. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce i zostawiamy na 2 godziny.
    4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików, zakręcam.
    5. Pasteryzujemy 10 minut.
    6. Następnie odwracam dnem do góry i zostawiamy do wystygnięcia.
    7. Ogórki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 lipca W tym roku taki wysyp ogórków, że już mamy ponad 70 słoików i wykorzystujemy każdy ciekawy przepis :D Końca tej dobroci nie widać, a miejsca coraz mniej xD Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń