Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki w ziołowym sosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. W czasie, gdy ryż się gotuje, przygotować sos i warzywa. Na maśle zeszklić połowę cebuli, dodać tymianek, chwilę smażyć i zalać śmietanką, doprawić. Gdy sos zgęstnieje, zestawić z ognia i dodać natkę pietruszki. Ogórki przekroić na pół i wydrążyć środek, gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli, dodać warzywa, chwile smażyć, doprawić solą, pieprzem. Połączyć z gorącym ryżem i startym serem, farszem nadziewać ogórki. Podawać z ziołowym sosem.
Jeśli lubimy pikantne smaki, zamiast jasnego sosu można przygotować sos pomidorowy z dodatkiem oregano i chili.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium