Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste drożdżowe bułeczki z białym serem.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 754
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6936
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8605
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 249
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 754
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6936
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8605
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 249
Składniki
Make wsypujemy do miski. Drożdże kruszymy do garnuszka, dodajemy cukier i cieple mleko. Mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Przelewamy do miski z mąką. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Cisto drożdżowe rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką wyciąć koła, mniejszą zrobić wgniecenia jej dna. Wgłębienia wypełnić nadzieniem twarogowym. Bułki przed upieczeniem smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w 180st C.