Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z pomidorami i ziemniakami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w dużą kostkę i smaż w głębokim oleju i na dużym ogniu jak frytki przez około 15 minut. Dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze przez minutę. Całość odcedź i umieść na ręczniku papierowym, by osączyć z tłuszczu.
Do miseczki wbij jajka, wymieszaj je szybko widelcem. Dodaj mleko, sól, pokrojoną w paseczki paprykę, bazylię, wystudzone ziemniaki i cebulę. Wymieszaj.
Na patelnię połóż masło, wlej masę jajeczną i smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Na wierzch połóż pomidory obrane ze skórki i pokrojone w plasterki. Smaż jeszcze chwilę pod przykrywką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień