Do góry

Dania główne Przepis na:

Opiekany śledź solony w zalewie

Opiekany śledź solony w zalewie

Autor: juti10

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 386

Dodano: 14.01.2013

Odsłon: 8627

Pyszne i ciekawe przepis dostałam od cioci z Mazur jest świetny .

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie namoczyć w mleku ( ja wole w mleku gdyż śledź lepiej smakuje i jet bielszy)około 30 minut ,później odcedzić .

  2. Cebulę pokroić i zeszklić na małej ilości tłuszczu pod przykryciem ostudzić.

  3. śledzie pokroić obtoczyć w mące,jajku i bułce następnie obsmażyć odsączyć na ręczniku papierowym.

  4. Składniki zalewy zagotować wystudzić zalewa musi być zimna .

  5. W naczyniu układamy kolejno zeszklona cebulę śledzie na zmianę następnie zalewamy zalewą odstawimy na dzięń do lodówki i już na następny dzień mamy pyszne śledziki .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juti10 20 marca 2013 Spróbuj naprawdę warto :) i dziękuje

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 marca 2013 Zawsze robiłam w zalewie świeże śledzie , ale spróbuję twój przepis , lubię nowe doznania smakowe :))) 5

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń