Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane wzbogacone.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Wszystko po kolei siekamy /cebula w kostkę, zielony szczypior ,tymiane zielony na drobno /, ziemniaki ucieramy pół na pół na grubszej i drobniejszej tarce dodajemy jajko, mąkę , przyprawy do smaku, wszysko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku i smażymy małe lub większe placuszki.. Smażymy na gorącym oleju na rumiano . Podajemy najlepiej na gorąco , zimne też smaczne ale tracą chrupkość , do tego herbatka z imbirem i oryginalna kolacja dla gości i przyjaciół gotowa ! !