Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzechowe, syte. z nutką słodkości
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Do garnuszka wlewamy wodę i mleko. Woda zapobiega przypalaniu się mleka. Kiedyś gdzieś to słyszałam i stosuję to do dzisiaj, a może tak naprawdę nie działać. Może po prostu wiem, kiedy moje mleko ma ochotę przypienić trochę bardziej:)
Dosypujemy płatki owsiane i fistaszki. Zagotowujemy. Kiedy owsianka będzie miała odpowiednią (glutowatą, albo płynną, kto, co woli) konsystencję, ściągamy z ognia i odstawiamy na chwilę.
W między czasie, połowę nektarynki kroimy na ćwiartki ćwiatrek(?) 8 części :) Do lekko wystygniętej owsianki dolewamy łyżeczkę miodu i mieszamy. Dekorujemy nektarynką i frużelinami oraz kilkoma fistaszkami:)