Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowsze i mniej kaloryczne niż "tradycyjne" orzeszki... Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Dobra metoda na głoda.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
suszoną ciecierzycę namoczyć na minimum 4 godziny. w tym czaie spęcznieje.
Odcedzić. Zagotować w garnku wodę. Wrzucić ciecierzycę i gotować przez około 45 minut
gorącą ciecierzycę odcedzić, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać solą do smaku, posypać paprykami. Obtoczyć przyprawami.
nagrzać piekarnik do 200 stopni. włożyć blachę z ciecierzycą i piec około 20 minut. smacznego
przepis zaczerpnięty z programu Ewa gotuje.