Do góry

Desery Przepis na:

orzeźwiające z jeżynami

orzeźwiające z jeżynami

Autor: disgust

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 189

Dodano: 06.08.2012

Odsłon: 4812

idealne na upały, bez pieczenia, słodkie i lekkie :)

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 tabliczki czekolady rozpuść do ciepłej masy dodaj 50 g masła i delikatnie wymieszaj do połączenia, dodaj pokruszone wafle i wyłóż spód średniej wielkości blaszki.

  2. śmietanę ubij , żelatynę rozpuść w 0,5 szklanki wody i ostudź, połowę wymieszaj z jogurtem naturalnym

  3. jogurt z żelatyną dodaj do połowy ubitej śmietany, dodaj jeszcze wiórki kokosowe i łyżkę cukru, wyłóż masę na waflowy spód

  4. rozpuść pozostałą tabliczkę czekolady, większą połowę jeżyn wymieszaj z pozostałą śmietaną i żelatyną oraz rozpuszczoną czekoladą. wyłóż na białą masę.

  5. wierzch ozdób pozostałymi jeżynami i skruszonymi waflami, schłodź w lodówce. Na szczęście żelatyna szybko działa i nie trzeba długo czekać:)

  6. przepis z jakiejś starej gazety, lekko zmodyfikowany :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń