Do góry

Przekąski Przepis na:

Oscypkowy przekładaniec.

Oscypkowy przekładaniec.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1817

Dodano:

Odsłon: 2921

Serowy przysmak z Podhala-HEJ.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oscypka ścieramy na tarce z dużymi oczami. Na rozgrzanej teflonowej patelni rozsypujemy starty ser aby powstały nam małe placuszki. Po ok. 60 sekundach przekładamy na talerz aby wystygły. (Nie ma potrzeby smażyć z obu stron).

  2. Boczek rumienimy z każdej strony kilka minut (jak lubicie). Pomidora kroimy w plastry.

  3. Wykończenie lub inaczej przekładanie jest dowolne: ser-pomidor-ser-szynka-ser-boczek-ser-szynka-oliwki...itd.

  4. Im więcej pomysłów tym danie staje się bardziej smakowite. Dodatki mogą być różne np: żurawina, ketchup, musztarda a nawet majonez. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 08 kwietnia 2011 takie oscypkowe przegryzanko to ja rozumiem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 27 marca 2011 Smakuje do piwa, wina i wódeczki. Może być przegryzką śródgryzką i zagryzką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń