Do góry

Zupy Przepis na:

Ostra zupa z pulpecikami i marynowaną papryką

Ostra zupa z pulpecikami i marynowaną papryką

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5886

Dodano: 29.01.2013

Odsłon: 11883

Rozgrzewajaca zupa na zimę!

Składniki

  • włoszczyzna
  • Papryka słodka
  • chilli lub harissa
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • mięso mielone
  • jajko
  • otręby owsiane
  • ziemniaki
  • marynowana czerwona papryka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody wrzuciłam pietruszkę, selera, 2 marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, listek laurowy, 2 ziela angielskie, łyżeczkę słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę. W międzyczasie do 300 g mielonego mięsa indyka dodałam jajko, 2 łyżki otrąb owsianych, drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz. Po godzinie gotowania zupy, z mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego, obtoczyłam w mące i wrzuciłam do zupy. 3 ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki paprykę marynowaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń