Do góry

Przetwory Przepis na:

Ostry sos z papryczek chili.

Ostry sos z papryczek chili.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 850 Ocena: 7325

Dodano: 13.01.2018

Odsłon: 433

Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.

  2. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.

  3. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 stycznia To coś dla mnie, "ognia" nigdy za wiele :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń