Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71980
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15552
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3390
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71980
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 523
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15552
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3390
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.
Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.
Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.