Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sos do wielu dań, zup, sosów.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.
Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłam. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut.
Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.