Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące śniadanie z królową śniadań
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 292
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 573
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 292
Składniki
Jabłko myjemy i trzemy na tarce na średnich oczkach, zasypujemy cynamonem. Dodajemy płatki i borówki. Zalewamy wszytko kefirem, mieszamy i chowamy do lodówki na noc. Rano podgrzewamy dodajemy miód i dekorujemy naszą owsiankę mieszanką ziaren. Zajadamy. Smakuś :) Jeśli owsiankę robicie od razu bez pozostawienia jej na noc w lodówce to polecam najpierw zalać płatki wrzątkiem (tak aby woda pokryła płatki) i odstawić na kilka minut do wchłonięcia wody. Potem dodać kefir i pogrzać wszystko.