Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące śniadanie z królową śniadań
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1295
Składniki
Jabłko myjemy i trzemy na tarce na średnich oczkach, zasypujemy cynamonem. Dodajemy płatki i borówki. Zalewamy wszytko kefirem, mieszamy i chowamy do lodówki na noc. Rano podgrzewamy dodajemy miód i dekorujemy naszą owsiankę mieszanką ziaren. Zajadamy. Smakuś :) Jeśli owsiankę robicie od razu bez pozostawienia jej na noc w lodówce to polecam najpierw zalać płatki wrzątkiem (tak aby woda pokryła płatki) i odstawić na kilka minut do wchłonięcia wody. Potem dodać kefir i pogrzać wszystko.