Do góry

Dania główne Przepis na:

OZORKI W CIEŚCIE

OZORKI W CIEŚCIE

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 446

DOBRE NA KOLACJĘ

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. OZORY OCZYŚCIĆ ,NASTĘPNIE ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ,DODAĆ WARZYWA I PRZYPRAWY,UGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI NA MAŁYM OGNIU.

  2. WYSTUDZIĆ UGOTOWANE OZORY, ZDJĄĆ Z NICH SKÓRKĘ A NASTĘPNIE POKROIĆ W UKOŚNE PLASTRY O GRUBOŚCI OK.1 CM

  3. Z MĄKI ,JAJKA ,PIWA ORAZ WODYI SOLI PRZYGOTUJ CIASTO NALEŚNIKOWE,ZANURZAJ W NIM PLASTRY A NASTĘPNIE SMAŻYĆ NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ozory

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edi1971 31 stycznia 2010 Akurat te ozorki podaje same bez żadnego sosu., ale to ciekawy pomysł żeby podać je z jakimś sosem .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 30 stycznia 2010 Uwielbiam ozorki i zawsze robie je w sosie chrzanowym, a o takich w cieście jeszcze nie słyszałam. Czy do takich smażonych też robisz sos. Jeśli tak, to prosze napisz jaki. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń