Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z dziurką inaczej oponki są świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości ale również dla wszystkich domowników. Zawsze wychodzą, są smaczne i efektownie wyglądają na stole. Znikają z niego w mig.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 194
Składniki
Do miski wkładamy ser, po kolei dodajemy wszystkie składniki. Zagniatamy ciasto. Gdy będzie gładkie i jednolite, wałkujemy je na grubość około 0,5 cm. Wycinamy oponki. Wlewamy olej na głęboką patelnię. Rozgrzewamy. Smażymy pączki po 2-3 min z każdej strony aż nabiorą złotego koloru. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane lukrem albo roztopioną czekoladą.