Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka w warzywach

Pałki kurczaka w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1745

Dodano:

Odsłon: 337

Smaczny, wartościowy odżywczo i niedrogi obiad. Polecam.

Składniki

  • 2 pałki z kurczaka
  • 200 g kaszy pęczak
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 bulwy selera
  • 2 pomidory
  • 3 marchewki
  • 1 główka sałaty
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, curry, chili, papryka słodka
  • kilka łyżek oleju kujawskiego
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do rondla wlać olej. Dodać drobno pokrojoną cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Dołożyć pokrojone lub stare na tarce warzywa. Pałki kurczaka umyć i obtoczyć w przyprawach. Przyprawy i pałki dodać do rondla. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa około 30 minut. Od czasu do czasu mieszać. W razie potrzeby dolać nieco wody.
    Danie podawać z sałatą, kaszą pęczak, ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń