Do góry

Dodatki Przepis na:

Paluchy drobiowe z grilla

Paluchy drobiowe z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4891

Dodano:

Odsłon: 1441

Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci.

Składniki

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • łyżka masła
  • 5 dag boczku cienko krojonego
  • 5 dag sera żółtego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • chilli (opcjonalnie)
  • papryka słodka wędzona
  • pieprz , sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyść pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki.
    Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy.
    Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części.
    Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser.
    Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :)
    Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut.
    W międzyczasie przygotuj marynatę z połączenia i wymieszania miodu i musztardy.
    Rozpakuj paluchy i owiń każdego plastrami boczku.

  2. A teraz na grilla :)

    Grilluj spokojnie, bez żadnych płomyków ognia.
    Po każdym obróceniu posmaruj paluchy marynatą.
    Przy grillowaniu uważaj na płomienie ponieważ w marynacie jest miód który szybko się karmelizuje na grillu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń