Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Oczyść pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki. Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy. Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części. Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser. Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :) Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj marynatę z połączenia i wymieszania miodu i musztardy. Rozpakuj paluchy i owiń każdego plastrami boczku.
A teraz na grilla :) Grilluj spokojnie, bez żadnych płomyków ognia. Po każdym obróceniu posmaruj paluchy marynatą. Przy grillowaniu uważaj na płomienie ponieważ w marynacie jest miód który szybko się karmelizuje na grillu.