Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki grissini

Paluszki grissini

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 74

Dodano:

Odsłon: 19515

W sam raz do pochrupania:)

Składniki

  • 500g maki
  • paczuszka drożdży suszonych
  • 2 łyżeczki soli
  • 280ml cieplej wody
  • 2 lyzki oleju
  • 1 łyżka cukru
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Suche składniki wymieszać i połączyć z ciepłą woda. Całość dobrze zagnieść i odstawić na godzinę w cieple miejsce. Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwalkowac. Pociąć na 1cm paski. Kazdy pasek zrolować w dłoniach na paluszki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Z pomocą pędzla posmarować paluszki woda i obsypać np makiem lub sezamem. Piec w temp 220° 8-15 min na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dot65 30 grudnia 2012 Najprawdopodobniej to to czego szukalam :)
Jedno pytanie-czy zastepczo mozna uzyc swiezych drozdzy ,a jesli nie, to ile gramow drozdzy jest w paczce suchych drozdzy ,ktore zostaly uzyte w przepisie ?
Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

shira211 26 czerwca 2011 Ten przepis pochodzi z ksiazki chleby chlebki itd. Nazwa juz taka byla:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 25 czerwca 2011 Wyglądają pysznie :) A skąd ta nazwa ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kufelek 10 maja 2011 super do kremu pomidorowego ;). jak we włoskiej restauracji ;) mniaaam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 26 kwietnia 2011 och...wygladaja oblednie!I wszystkie te dodatki typu mak,sezam tak na swoim miejscu!
Swietne!Ciekawe czy mi tez tak wyjda...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

disgust 21 marca 2011 świetnu przepis :) będzie często dodatkiem do moich zup, i imprez ;p
dzięki

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń