Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym
Artykuł sponsorowany
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11615
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8070
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11615
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8070
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Jajka, panierkę panko lub bułkę tartą wymieszaną z oliwą oraz solą i mąkę umieścić na trzech osobnych talerzach.
Dorsza pokroić na paski o szerokości 2 cm. Obtaczać kawałki ryby w mące, maczać w jajku, a następnie w panierce panko lub bułce tartej, wymieszanej z przyprawami. Na koniec lekko strzepnąć aby pozbyć się ewentualnego nadmiaru panierki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 200 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć paluszki rybne. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
W międzyczasie przygotować sos jogurtowy: wszystkie składniki wymieszać, schłodzić w lodówce.
Podawać na ciepło z sosem jogurtowym i ulubionymi dodatkami np.: frytkami