Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paluszki z indyka z koperkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Kiedy namięknie, odciśnij.
Mięso przełóż do miski. Dodaj odciśniętą bułkę, wbij jajko, wsyp koperek, dodaj czosnek oraz przyprawy (masa musi być aromatyczna i odznaczać się pikantnym smakiem). Wymieszaj mięso.
Uformuj zgrabne paluszki. Każdy obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Podaj z sałatką z czerwonej kapusty oraz okraszonymi ziemniakami. Zamiast koperku, możesz wsypać do mięsa posiekaną natkę.
Porcje: 5, 20 min, cena 1,95 zł, kalorie 448 kcal.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks