Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki z młodej dyni

Paluszki z młodej dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3561

Dodano:

Odsłon: 9014

Delikatnie słodkawe, w wersji wytrawnej

Składniki

  • Dynia 1/4
  • Do panierki: mąka, jajo, bułka tarta
  • sól do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Młoda dynia nie wymaga obierania ze skórki.

    Pokroiłam ja na "paluszki"

    Opanierowałam je jak schabowe, najpierw w mące, potem zanurzyłam w rozkłóconym jaju, i na koniec obtoczyłam w tartej bułce.

  2. Usmażyłam je na rumiano i posypałam solą.

    Świetnie smakują z mizerią.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń