Do góry

Dania główne Przepis na:

Pancakes cytrynowe z makiem

Pancakes cytrynowe z makiem

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 615 Ocena: 8747

Dodano: 28.02.2013

Odsłon: 1553

orzeźwiające, mocno cytrynowe placuszki ze strzelającymi między zębami ziarenkami maku :-), bardzo syte

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W misce połączyć suche składniki - mąkę, cukier, mak, skórkę z cytryny. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre - żółtka, jogurt, mleko, stopione masło, olej i sok z cytryny. W międzyczasie białka wraz z solą ubić mikserem na dość sztywną pianę. Do suchych składników wlać mokre, dokładnie wymieszać, a potem porcjami dodawać pianę z białek delikatnie mieszając, by połączyła się z ciastem. Placuszki smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie jogurt grecki z dodatkiem soku z cytryny i cukrem pudrem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 01 marca 2013 Coś dla amatorów maku:-)) Fajne placuszki i ciekawy pomysł:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń