Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwiające, mocno cytrynowe placuszki ze strzelającymi między zębami ziarenkami maku :-), bardzo syte
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 454
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 796
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 597
Składniki
W misce połączyć suche składniki - mąkę, cukier, mak, skórkę z cytryny. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre - żółtka, jogurt, mleko, stopione masło, olej i sok z cytryny. W międzyczasie białka wraz z solą ubić mikserem na dość sztywną pianę. Do suchych składników wlać mokre, dokładnie wymieszać, a potem porcjami dodawać pianę z białek delikatnie mieszając, by połączyła się z ciastem. Placuszki smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie jogurt grecki z dodatkiem soku z cytryny i cukrem pudrem. Smacznego :-)