Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwiające, mocno cytrynowe placuszki ze strzelającymi między zębami ziarenkami maku :-), bardzo syte
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Składniki
W misce połączyć suche składniki - mąkę, cukier, mak, skórkę z cytryny. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre - żółtka, jogurt, mleko, stopione masło, olej i sok z cytryny. W międzyczasie białka wraz z solą ubić mikserem na dość sztywną pianę. Do suchych składników wlać mokre, dokładnie wymieszać, a potem porcjami dodawać pianę z białek delikatnie mieszając, by połączyła się z ciastem. Placuszki smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie jogurt grecki z dodatkiem soku z cytryny i cukrem pudrem. Smacznego :-)