Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga ze szparagami

Panga ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Panga ze szparagami"

Składniki

  • 4 filety z pangi
  • 1 pęczek szparagów
  • 2 łyżki siekanych ziół
  • pół łagodnej cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • pół kieliszka białego wytrawnego wina
  • kilka gałązek ziół do dekoracji
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 cytryna
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki.

  2. Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczką cukru. Odetnij twarde końcówki i pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj.

  3. Usmaż rybę na złoty kolor.

  4. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów, przesmaż, zalej białym winem. Dodaj śmietankę i gotuj do momentu zgęstnienia. Dodaj siekane zioła, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.

  5. Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń