Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Panga ze szparagami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Rybę oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki.
Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczką cukru. Odetnij twarde końcówki i pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj.
Usmaż rybę na złoty kolor.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów, przesmaż, zalej białym winem. Dodaj śmietankę i gotuj do momentu zgęstnienia. Dodaj siekane zioła, doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.Źródło: Telemax