Do góry

Desery Przepis na:

PANIENKA

PANIENKA

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3594

Dodano: 16.05.2010

Odsłon: 20670

pyszne ciasto

Składniki

  • Budyń:
  • 6 dag mąki ziemniaczanej
  • 30 dag cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 żółtka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 40 dag masła
  • biszkopt z 5 jajek
  • 2 galaretki gruszkowe
  • puszka brzoskwiń
  • Puszka Ananasów
  • 6 dag kakao
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. szklankę mleka zagotować z cukrem, pozostałe mleko rozpuścić z żółtkamii mąką , cukrem waniliowym . wlać do gotującego sie mleka i mieszać aż zgęstnieje. masło utrzeć z budyniem (zimnym) podzielić na dwie części , do drugiej dodać kakao.

  2. biszkopt - masa biała- masa kakaowa- galaretka

  3. ugotować 2 galaretki na 3 ,5 szklanki wody, pokroić w kostkę ananasy i brzoskwinie i zmieszać z zimną galaretką, tężejąca galaretkę z owocami wylać na masę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 01 czerwca 2010 Ciasto wyglada bardzo apetycznie i podoba mi się jego nazwa! W najbliższym czasie zagości u mnie na stole!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 17 maja 2010 wioleta wszystkie twoje ciasta są fantastyczne

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 16 maja 2010 jaka fajna nazwa ;) i świetnie wygląda!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń