Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że sezon na przetwory trwa to nie czekam z wpisem bo może ktoś się skusi na zrobienie takiego dżemu bo jest smaczny. Jak mi sie uda zdobyć jeszcze papieróweczki to na pewno zrobię jeszcze kilka słoiczków.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 341
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4442
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31684
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 341
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4442
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31684
Składniki
Papierówki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do szerokiego rondla. Dusić je aż lekko się rozpadną a potem dodać migdały i chwilę dusić od czasu do czasu mieszając. Po około pięciu minutach dodać cukier i mieszać aż się rozpuści a następnie dodać rodzynki i dusić całość 5 minut. Gorącym dżemem napełnić słoiczki ( u mnie 3 słoiczki takie na dżem ), szybko zakręcić i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w zimnym miejscu. Gdy dżemy mają być na zimę pasteryzować słoiki przez 5 minut.