Do góry

Desery Przepis na:

Papka ziemniaczana po 8. miesiącu

Papka ziemniaczana po 8. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Papka ziemniaczana po 8. miesiącu"

Składniki

  • 1 średni ziemniak
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżeczki zielonego groszku (może być mrożony)
  • 1 łyżeczka masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniak dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Włóż go do wrzątku i gotuj, aż będzie miękki.

  2. Groszek dokładnie opłucz, ugotuj, dodaj do ziemniaka. Następnie obydwa zmiksuj na gładką papkę.

  3. Jajko umyj pod bieżącą, gorącą wodą i ugotuj na twardo. Obierz je, przekrój na pół i wyjmij żółtko. Weź połowę, rozetrzyj i dodaj do papki.

  4. Wzbogać danie łyżeczką masła, wymieszaj je i jeszcze gotuj przez chwilę.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń