Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
czas przygotowania: ok. 1 godziny, dla 4 osób
Umyj papryki, odkrój górną część, usuń nasiona i włókna.
W osolonej wodzie ugotuj ryż, odcedź i ostudź zimną wodą.
Na patelni przesmaż boczek i dodaj do ryżu. Dodaj młody ser pokrojony w kosteczkę, starty ser dojrzały, roztrzepane jajka, zioła. Dopraw solą i pieprzem.
Napełnij papryki farszem i posyp bułką tartą.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. W naczyniu żaroodpornym podsmaż na oliwie na wolnym ogniu cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i duś przez kilka minut. Następnie do naczynia włóż papryki i pozostaw na kilka minut.
Wlej do naczynia szklankę letniej wody i wstaw całość do piekarnika na 40 minut. Polej odrobiną oliwy i zapiekaj przez 15 minut.Źródło: Olivia